Permitterer alle og stenger ned alt

IMG_6649

Gjennom hele uke 11 jobbet vi med å finne forsvarlige og ansvarlige løsninger for å opprettholde drift. I løpet av helgen 14.–15 mars har vi likevel sett oss nødt til å permittere samtlige ansatte. Det er ikke økonomisk forsvarlig å opprettholde driften.  


Vi jobbet med å ta imot gjester. Gi gode opplevelser. Til vi plutselig kun jobbet med corona-tiltak.

– I løpet av noen timer i forrige uke, ble verden snudd på hodet. På vårt ledermøte sist mandag så vi tendenser til at noe var i gjære ved vår restaurant i Tromsø. I Svolvær kunne både Du Verden og Peppes vise til solid omsetning gjennom uka. Begge disse har over de siste månedene styrket seg, nærmest uke for uke. Vi jobber med åpningen av vårt nye tilbud Nordis Hotels & Suites; første «visningssuiten» stod ferdig oppusset med nye møbler. Vi jobbet med forberedelsene til VM i skreifiske. Vi jobbet med å ta imot gjester. Gi gode opplevelser. Til vi plutselig kun jobbet med corona-tiltak.

Slik oppsummerer Lasse Bjørback og Kristine Andreassen reisen gjennom uke 11 2020.

Fra å ha aktivitet ved:

  • Du Verden Svolvær
  • Du Verden Tromsø
  • Peppes Pizza Svolvær
  • Nordis Hotel & Suites
  • Rorbuanlegget Svolvær Havn
  • Kabelvåg Rorbuer
  • Henningsvær Rorbuer
  • Sandvika Camping
  • Skrovabrygga
  • Fast Hotels (3 hotell)

... til å stenge ned alt.
I løpet av ei uke. 


Fra gjester, leverandører og samarbeidspartnere har vi høstet mye ros for måten vi har gått foran. 

– I startfasen gjorde vi det vi kunne for å ta del i dugnaden med å hindre spredning av viruset innenfor rammene av en tilnærmet normal hverdag. Folk skulle kunne komme på våre restauranter og overnattingssteder og følge seg trygge. Vi opplevde å være såpass i forkant, at mange kopierte våre tiltak. Tiltakene fra myndighetene ble for vår del mer som tilpasninger å regne. Vi var gjennomgående strengere i våre egne vurderinger. Også fra gjester, leverandører og samarbeidspartnere har vi høstet mye ros for måten vi har gått foran og håndtert en krevende situasjon. Det er hyggelig, vi setter stor pris på det. Og håper vi kommer tilbake når situasjonen en gang normaliserer seg, og bygge videre på alt det positive som var på gang, sier Lasse.
«Nå er resten opp til Erna»– Håper?

– Ja, akkurat nå føles ingenting sikkert. Da vi tok beslutningen om å stenge alt, glapp det ut av meg: «Nå er resten opp til Erna». Vi forventer ikke at staten skal ordne opp i ett og alt. Men dette er så «far away» at det i hvert fall ikke er opp til den enkelte. Hvordan de ulike redningspakkene slår ut for oss, vet vi rett og slett ikke. Vi har i den siste fasen jobbet for å gi de ansatte og våre leverandører og samarbeidspartnere informasjon om hva vi er nødt til å gjøre. De neste dagene går med til ytterligere dialoger med de eksterne aktørene. Alle ansatte er nå permittert. 

Budsjettert omsetning for selskapene i Bjørback-Gruppen var i 2020 på 108 mill. kr. eks. mva.  

På permitteringstidspunktet var det i sum rundt 80 ansatte. 

Det gir oss energi og styrke i ei tid hvor man egentlig bare vil legge seg ned og overgi seg

Lasse og Kristine

– Vi kan ikke få berømmet de ansatte nok. De har bidratt i fasen hvor vi jobbet med å opprettholde driften. Når det viser seg å ikke være mulig, har de vært omstillingsdyktige og forståelsesfulle. Vi opplever at de ansatte virkelig vil at vi skal få dette til, nå og i et lengre løp. Det gir oss energi og styrke i ei tid hvor man egentlig bare vil legge seg ned og overgi seg, sier Lasse og Kristine.

Ny kjøkkensjef på plass til re-åpningen av Du Verd...
Bjørback-selskapenes tiltak for å hindre corona-sm...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.bjorback.no/