Ny kjøkkensjef på plass til re-åpningen av Du Verden i Tromsø

dvt_andre-og-jostein Kjøkkensjef på Du Verden i Svolvær, Jostein Tveit, får en tidligere kollega med på laget idet André Larsen tiltrer som kjøkkensjef på Du Verden i Tromsø.

André Larsen har en rikholdig CV med flere Michelin-stjerner, men som ny kjøkkensjef på Du Verden i Tromsø fokuserer han på å holde en folkelig, nordisk stil som sier «velkommen inn!».

De siste dagene har kjøkkensjefen på Du Verden i Svolvær, Tromsø-gutten Jostein Tveit, vært på hjemtraktene for å sette André inn i menyer og systemer.

– Det er veldig gøy å jobbe sammen med Jostein igjen. Vi har jobbet sammen før, og vi kjenner hverandre godt, sier Larsen.

De jobbet sammen på Nyvågar Rorbuhotell i Lofoten. 

André Larsen kommer fra jobben som kjøkkensjef på Nitty Gritty Det vil si; han går fra å være permittert, til å ta over roret på Du Verden-kjøkkenet på Prostneset.

– Jeg skulle gjerne fortsatt der jeg var, men korona-situasjonen gjorde at jeg måtte se meg om etter noe annet. Da falt valget på Du Verden, forteller André.

Han bor i Tromsø, men kommer opprinnelig fra Helligvær utenfor Bodø. 

I tillegg til en fyldig jobb-CV med Michelin-restauranter som Geranium i København (tre stjerner), Stadtholdegården i Oslo (ei stjerne) og Haga på Bekkestua (ei stjerne), har André ei merittliste som konkurransekokk. Fjerdeplass i NM og kåring som Norges beste sjømatkokk i 2016 er prestasjoner som rager høyt.

 Eier av Du Verden-restaurantene i Svolvær og Tromsø, Lasse Bjørback, er veldig fornøyd med å ha en kokk av André Larsens kaliber på laget.

– André er fantastisk flink. Jostein har gjort en fantastisk jobb som kjøkkensjef i Svolvær. At han og André kjenner hverandre godt fra før, og er vant til å arbeide sammen, tror jeg kommer begge restaurantene til gode.

– Det vil si: Det kommer gjestene til gode. Jostein og André er ganske like og jobber etter den samme filosofien. Enkelt og god mat – baserte på gode råvarer – med rene smaker. Det passer perfekt til Du Verdens folkelige profil hvor alle er velkommen i ulike settinger, sier Bjørback. 

Du Verden i Tromsø åpner 5. juni etter å ha blitt stengt som følge av corona-situasjonen i mars. Papirmenyene i restauranten er byttet ut med at gjestene bestiller og betaler kontaktfritt fra sine egne telefoner, ved bordet.

– Vi har testet dette systemet i Svolvær, og både vi og gjestene er veldig fornøyde. Hos oss er det slutt på at papirmenyer skal gå fra bord til bord og fra gjest til gjest over flere dager, slår Bjørback fast. 

De siste dagene er det jobben med å «shine» restauranten til re-åpning. Neste trinn er å etablere uteserveringen på terminaltaket på Prostneset, hvor Du Verden Tromsø holder til.

Permitterer alle og stenger ned alt

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.bjorback.no/